Neděle - 31.3.2024 Zmrtvýchvstání Páně

Neděle - slavnost Zmrtvýchvstání Páně  31.3.2024 Jezuitský kostel (s Kájou)

Slovo měl: Jaroslav

1.čtení: Skutky 10,34-43 Jsem svědky - Ježíš Kristus vstal z mrtvých - Ježíš Kristus žije !
2.čtení: Koloským 3,1-4
Protože jste byli vzkříšeni s Kristem, hledejte to, co je nad vámi, kde Kristus sedí na pravici Boží. K tomu směřujte, a ne k pozemským věcem. Zemřeli jste a váš život je skryt spolu s Kristem v Bohu. Ale až se ukáže Kristus, váš život, tehdy i vy se s ním ukážete v slávě.
Evangelium: Jan 20,1-9 Ježíš musel vstát z mrtvých

Ježíš vstal z mrtvých !!! Aleluja ! Aleluja !
Po ranní koupeli (pokropení svědcenou vodou), následovalo čtení z Bible. Celá bohoslužba se nesla v radosti. Kostel byl přeplněný, takže jsme museli s Kájou stát. I uličky byli plné. Byly to davy, co se tlačily k přijímání - hostie (zpřítomnělého Ježíše). Jako za dnů Ježíše Krista, kdy zástupy k NĚMU proudily, aby se s NÍM mohli setkat. I toto je setkání s Ježíšem. Ježíš,který chce být s námi. Nevnucuje se, ale čeká na naše (tvé) přijetí. Byla to velká radost !

Odpoledne, ve 14:00 jsem měl možnost navštívit bohoslužbu v Chudenicích s mým bývalým spolupracovníkem Vaškem Kacerovským. Kostel patří pod farnost Švihov.
Byl to protiklad s bohoslužbou v Klatovech. Ne že by nebyla radostná, ale v kostele bylo asi tak 10 až 15 lidí včetně mě a bylo v něm spoustu místa. Farář byl ale velmi radostný. Napadali mi později otázky typu: Co se zde asi stalo, že spoustu lidí opustilo víru v Ježíše? Byla jejich předchozí víra opravdová nebo jen z povinnosti? Kéž se Hospodin smiluje nad těmi, kteří si žijí v této době bez spočinutí v Boží náruči - v Ježíšově otevřené náruči.

Zárověň také byla na Bolfánku slavnost pečení beránka - pro veřejnost. Akce pro děti s rodičemi, hudbou a spoustou aktivit. Bylo to seznámení veřejnosti s velikonočními událostmi. Na této akci bylo možné zažít setkání křesťanů z různých společenství. Počasí bylo skvělé a akce se vydařila.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Středa - Ezechiel 1-7.kapitola. Povolání a činnost proroka v exilu

Středa - Genesis kapitola 46-50 - Příběh Josefa

Středa - Matouš kapitola 22-28 Ježíšovo vzkříšení a vyslání apoštolů